Sportweekend 50 met opnieuw een zeiler op weg naar goud, nu op de plank

Dorian van Rijsselberge-WK zeilen 2011 Perth

Dorian van Rijsselberge op weg naar goud?

Waarin Frankrijk zich plaatst voor de finale van het WK Handbal voor dames, waar Oranje helaas allang naar huis is, Dorian van Rijsselberge zich geweldig staande houdt op de plank bij het WK Zeilen in Perth en in Tilburg het NK Open voor kunstrijders wordt gehouden. Verder is de FC Barcelona op jacht naar de wereldbeker voor clubs en biedt de Nederlandse voetbalcompetitie een spannend programma aan.

Handbal WK2011 logoVorig weekend waren we in de achtste finales aangeland van het WK Handbal voor dames in Brazilië. Nederland moest het daarin  opnemen tegen Noorwegen en zoals gevreesd bleek het een duidelijke vingerwijzing te worden naar de luchthaven, terug naar Nederland. Voorde Spelen kan Oranje zich alleen nog via een omweg plaatsen. De halve finales zijn gaande en Frankrijk is de eerste finalist d00r een 28-23 zege op Denemarken, terwijl later Noorwegen en Spanje elkaar de andere finaleplaats betwisten.

In het Australische Perth is nog steeds het WK Zeilen aan de gang. We konden de wereldtitel van Marit Bouwmeester in de Laser Radial klasse vorige week nog niet meenemen, al wisten we toen al wel dat ze er heel goed opstond. Het werd inderdaad goud en dat gunnen we ook onze plankzeiler Dorian van Rijsselberge, die na acht races aan de leiding gaat in deze discipline.  Wordt hij dan eindelijk de zo lang verwachte opvolger van Stefan van den Berg, die Olympisch goud won in 1984? Oké, oké, eerst deze titel maar eens binnenhalen, want zeilen is een discipline, waar je met één slechte race direct een heel eind kan duikelen in de stand.

Een sport, waar we ooit leidend in waren, althans bij de dames, is kunstschaatsen. Het is lang geleden dat Sjoukje Dijkstra en Joan Haanappel hun gouden tijden hadden. Opvolging zit er nog steeds niet in, maar op het NK dit weekend kunnen we kijken of er wat aan zit te komen, dat misschien weer kan aansluiten bij de top. Het is een Open NK en het wordt gehouden in het IJssportcentrum in Tilburg. Op de foto Joyce den Hollander, die haar titel bij de dames senioren verdedigt.

Joyce den Hollander-Nederlands Kampioene Kunstrijden 2010

Joyce den Hollander verdedigt haar nationale titel bij het NK Open

Verder is er nog judo in China, de Grand Prix in Qingdao, wereldbekerwedstrijden bij het skiën, waar de mannen in Val d’Isère de altijd spectaculaire afdaling afwerken, en gefietst wordt er in het veld in het Belgische Namen.

Het voetbalweekend

Deze week werden de laatste plaatsen verdeeld voor de zestiende finales van het Europa League toernooi. FC Twente en PSV hadden zich al geplaatst, Ajax ook, zij het onvrijwillig en AZ schoof als laatste club aan bij de loting. En uit de bussen rolde o.a. Ajax-Manchester United en dat kon natuurlijk niet mooier. Het is te hopen voor de Amsterdammers  dat alle geblesseerden dan weer terug zijn. Maar goed, de actualiteit sleept ons nu naar de gewone competities, waar de laatste wedstrijd voor de winterstop wordt gespeeld, waarbij in elk geval zeker is dat AZ als winterkampioen onder de kerstboom mag gaan zitten. De Graafschap en RKC Waalwijk zijn al klaar, want die speelden gisteravond tegen elkaar, een overwinning voor bezoekers RKC opleverend (1-3). Kijkend naar het programma dan is Ajax de enige thuisspelende ploeg uit de top vier, tegen ADO Den Haag, waar vorig jaar nog twee keer van werd verloren. Als Ajax wint dan zou het heel goed kunnen dat ze wat dichterbij de top drie komen, want FC Twente speelt uit bij Feyenoord (en heeft een reis naar Warschau in de benen),  AZ moet naar Breda, altijd onzeker, en PSV gaat op bezoek bij Heerenveen, dat het voortreffelijk doet na een zwakke competitiestart en net als Feyenoord op 28 punten staat, slechts twee punten achter Ajax. Een spannend slotweekend dus, met door de week nog een extraatje met de bekerwedstrijden, waaronder twee toppers: Ajax-AZ en FC Twente-PSV.

In Duitsland is Bayern München al winterkampioen geworden na een 3-0 zege op FC Köln gisteravond. Op het programma een mooie subtopper tussen Schalke 04 en Werder Bremen, de nummers 3 tegen 5. In Engeland staat voor zondag de wedstrijd tussen Manchester City en Arsenal op het programma. Voor de Londenaren een mooie gelegenheid om het gapende gat van negen punten tussen beide clubs een eindje te dichten en de aansluiting met de top te behouden. Live te zien zondagmiddag om vijf uur op Sport1. Nog een mooie wedstrijd is Newcastle United tegen Swan City. Waarom? Omdat hier twee Nederlandse keepers aan het werk zijn. Kijk zelf maar om vier vanmiddag op Sport1.

In Italië is Internazionale na wat bijeen gesprokkelde punten ineens omhooggeschoten naar de zevende plaats, nog altijd ver verwijderd van de bovenste plaatsen, maar beter dan de degradatiezone. Overigens is de enige topper die tussen Lazio Roma (4) en Udinese (2). In Spanje heeft de FC Barcelona vrijaf, omdat die in Japan om de wereldbeker aan het spelen zijn. Daar gaat de finale tussen de Catalaanse club en het Braziliaanse Santos. Niettemin zijn er twee mooie wedstrijden uit de Spaanse competitie te plukken, namelijk Sevilla tegen Real Madrid en Valencia tegen Málaga.

 

Bookmaker van het weekend is Casino.

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

 

 

December 17, 2011 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.