Sportweekend 51 met schakende dames en voetballende Engelse heren

Schaken WC Dames in Mardin, TurkijeWaarin de sport vooral schittert door afwezigheid. Er wordt nog wat met pijltjes gegooid, er wordt door dames schaak gespeeld in landenverband en er zijn plaatsen waar nog gevoetbald wordt. Hoewel, eigenlijk is dat alleen in Engeland.

In Mardin in Turkije zijn de dames landenteams bezig met hun World Cup, terwijl de rest van de Turken zich druk maken over het Franse idee over Armenië. De Turkse en Armeense dames ontmoeten elkaar overigens in dit toernooi, maar schaken is gelukkig een vredelievende sport, waar domme politici niet al te veel invloed op hebben. Wie wat meer wil weten over dit toernooi, dat de 28ste eindigt: http://wwct2011.tsf.org.tr/

Het voetbalweekend

De Nederlandse competitie ligt stil, er is nog een bekerwedstrijd, die moet worden afgemaakt of overgespeeld, maar voor het overige is het klaar. De winterkampioen zal door weinigen van tevoren getipt zijn, maar AZ leidt de dans op de helft van de  competitie. Zover je conclusies kan verbinden aan zo’n tussenstand lijkt de titelrace te gaan AZ, PSV, FC Twente, Ajax met Feyenoord als outsider. Vitesse, Heerenveen, FC Groningen en Roda JC staan in de top negen en doen mee voor de plaatsen, die uiteindelijk recht geven op de Euroleague. Drie ploegen staan afgetekend onderaan: Graafschap, VVV Venlo en Excelsior.

In Engeland willen ze niets weten van winterstop of zo. Traditioneel wordt daar op Tweede Kerstdag gewoon gevoetbald. Geen specifieke toppers op het programma, maar op ‘boxing day’ wordt altijd wat extra’s gegeven, dus geen team is de punten zeker. De top twee zal uitgemaakt blijven worden door de twee clubs uit Manchester, waarbij City twee punten voorligt.

In Italië wordt vanaf 7 januari weer gevoetbald. Verrassend is wel dat AC Milan de winterkampioen is geworden, met evenveel punten als Juventus, maar een beter doelsaldo. Na een zwakke start is Milan goed omhooggekomen. Udinese neemt verassend de derde positie in en heeft heel stabiel gepresteerd tot nog toe. Lazio staat vierde en Internazionale lijkt zich dan toch uit de staartgroep geworsteld te hebben en staat zowaar vijfde, maar het heeft nog heel wat punten in te halen wil het nog wat klimmen.

Ook in Spanje hebben de spelers vrijaf en komen begin januari terig voor de achtste finales van de Copa del Rey, de Spaanse beker. In de Primera Division is Real Madrid eindelijk weer eens een keertje als leidende club de winterstop ingegaan. Maar de thuisnederlaag tegen de FC Barcelona heeft het genoegen van die positie een heel stuk minder gemaakt. Maar aan het eind van het seizoen tellen alleen de behaalde punten en moet je de verloren punten maar gauw vergeten.

Dat is het allemaal voor dit weekend. Misschien een goed idee om de radiostilte te benutten en zelf wat beweging te nemen. Helpt ook goed om te veel eten en drinken een beetje te neutraliseren in het lijf. Hoe dan ook, de redactie van OnlineBookmakers.com wenst iedereen prettige kerstdagen en een bijzonder goed nieuwjaar, waarin we weer veel mooie sport onder de aandacht hopen te brengen.

Bookmaker van het weekend is Stan James, die op de valreep van het jaar een verbitterde juridische strijd om de datarechten van sportwedstrijden voor het Europees Hof in haar voordeel beslechtte. Daar zal best een borrel op gedronken zijn.

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

December 24, 2011 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.