Sportweekend 7 met het WK schaatsen

Irene Wüst, vorige week in HamarWaarin toptennis lekker dichtbij is, landenteams zich inspannen voor een EK-titel bij het badminton, bobsleeërs hun WK hebben, maar wij massaal gaan kijken naar het WK schaatsen.

Het ABN Amro toernooi is het enige indoortoernooi in ons land van betekenis. Maar daar kunnen we dan ook een deel van de wereldtop aan het werk zien, een jaarlijks terugkerend gedoe van ‘hij komt’ en ‘hij komt’ en dan maar afwachten wie nog afzegt of plotseling tijdens het toernooi geblesseerd raken. Maar uiteindelijk valt er genoeg te genieten voor het publiek. De halve finales worden vandaag afgewerkt en dat zijn geen kinderachtige namen. Roger Federer natuurlijk, maar ook Davydenko, del Potro en Berdych zijn topspelers. De hal zal ongetwijfeld lekker vollopen.

Badminton EK Landenteams 2012Badminton is één van de meest beoefende sporten in Nederland, maar veel verder dan de achtertuin, het strand en de camping komen de meeste mensen niet. Maar we hebben wel degelijk een aantal wereldtoppers in huis en de besten van hen zijn verenigd in het landenteam, dat strijdt om de Europese titel voor landenteams, dat in Amsterdam wor dt gehouden. En dat gaat tot nog toe niet verkeerd. De heren zijn helaas in de kwartfinale gesneuveld tegen Duitsland, maar de dames staan in de halve finales na winst op Zwitserland. Ook die komen nu Duitsland tegen, dus kunnen de dames gelijk even revanche nemen voor de heren.

BobsleeBobsleeën doen we natuurlijk ook, maar een volkssport zal het niet gauw worden. Sleetje rijden hebben we allemaal wel gedaan natuurlijk, maar dat gaat iets minder hard, hoewel dat ook van de te nemen hellingen afhangt natuurlijk. De baan in Lake Placid is het decor voor het huidige WK, waar we echt geen Nederlandse winnaars zullen gaan zien, maar we zijn er met enkele teams bij. Al die teams werken natuurlijk hard voor Olympische kwalificatie.

Het WK Schaatsen is in Moskou en bij de mannen zijn de Nederlanders Sven Kramer en Jan Blokhuizen favoriet, al moet gezegd worden, dat Kramer nog niet de oude is. Maar dat geldt ook voor Ivan Skobref, de regerend kampioen, die ook nog niet veel heeft laten zien dit seizoen. Bij de dames lijkt de strijd te gaan tussen Irene Wüst en Christine Nesbitt. In elk geval hoeven we er niets van te missen, want de NOS zendt het hele festijn natuurlijk live uit.

Het voetbalweekend

De vraag na een weekje Europese wedstrijden is altijd hoe de deelnemers er een paar dagen later voorstaan. Traditioneel worden er dan door de topploegen punten gemorst. Ajax speelt thuis tegen NEC en na de winst op NAC vorige week hebben de rood-witte burgers misschien weer wat moed gevat. Nodig ook, want Feyenoord moet thuis tegen RKC en Heerenveen heeft gisteren al gewonnen van NAC Breda. De andere teams bovenin hebben het een stuk lastiger, in elk geval op papier. PSV gaat naar Groningen, AZ naar FC Utrecht en FC Twente mag op bezoek bij Vitesse. Gezien de huidige krachtsverschillen in onze Eredivisie lijkt het stug dat er geen punten gemorst worden door deze of gene.

In Duitsland heet het duel tussen HSV Hamburg en Werder Bremen de topper van het weekend te zijn en dat heeft natuurlijk te maken met het feit dat het de derby van het noorden is. Sport1 vindt dat ook en zendt de wedstrijd live uit vanmiddag om 15.30 uur. Met de Engelse competitie zijn we snel klaar, want het is FA Cup dit weekend, de achtste finales. Geen echt leuke topduels daarbij.

In Italië twee rake sensaties gisteravond al. Dat Fiorentina thuis klop kreeg van Napoli, oké, al zal de 0-3 hard aankomen bij de favorieten van alle rechtgeaarde Florentijnen. Maar dan in Milaan, waar Inter in eigen huis op z’n duvel kreeg van Bologna. Ook 0-3, klassieke vrijdagavond uitslag blijkbaar. Juventus speelt vandaag tegen Catania en kan dan in elk geval weer koploper voor één dag worden. AC Milan, die de lijst aanvoert gaat naar Cesena, dat met Lecce en Novara in ernstige degradatienood verkeert. Een kat in het nauw…

Als in Spanje een ploeg zich in de buurt kan durven wanen van Real Madrid en Barcelona, dan is het Valencia, dat acht punten van Barcelona afstaat, maar daar drie punten van af kan slopen als ze in Barcelona winnen. Die staan op hun beurt tien punten achter op Real Madrid dat thuis tegen Racing Santander speelt, dat derde van onderen staat, geen prettige positie in de zuidelijke landen. Dus gelopen is die wedstrijd allerminst. Maar ja, welke wedstrijd is dat wel?

Dat was het weer voor dit weekend. Bookmaker van de week is Stan James.

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

 

February 18, 2012 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.