Sportweekend 8 met een echte Omloop

Omloop Het Nieuwsblad logoWaarin de fietsers zich opwarmen voor de voorjaarsklassiekers, de wintersporten naar hun eind glijden, het Nederlands voetbal nageniet van een succesvol Europees weekje en in Italië om de eerste plaats geduelleerd wordt.

Bij wintersporten denken we natuurlijk vooral aan alles wat op sneeuw en ijs te doen is. Dit weekend zijn dat de wereldbekerwedstrijden skiën in Crans Montana (heren) en Bansko (vrouwen), maar veel aandacht gaat natuurlijk ook uit naar het WK Bobsleeën en het Skeleton in Lake Placid, dat zondag eindigt.

Omloop Het Nieuwsblad Parcours 2012Wat de zomersporten betreft, is er al weer atletiek, zij het indoor, want dit weekend worden de Nederlandse indoortitels verdeeld. Maar echt voorjaar is het natuurlijk pas als de fietsen weer de weg opgaan en dat doen ze. De Ronde van Langkawi, de Clásica de Almeria, vandaag de Omloop Het Nieuwsblad (voorheen Omloop Het Volk) en morgen Kuurne-Brussel-Kuurne. Dat allemaal als opwarmertjes voor de eerste echte klassiekers in maart, zoals Parijs-Nice en Milaan-San Remo. We kijken er naar uit, te meer omdat zo veel Nederlands talent zich aan de horizon heeft gemeld, waarvan een aantal dit seizoen zal moeten laten zien of ze inderdaad in staat zijn hun belofte te gaan inlossen. De NOS zendt de Omloop van vandaag rechtstreeks uit, zoals ze heel veel wielrennen zullen uitzenden dit jaar.

Het voetbalweekend

Vier wedstrijden in de Europa League met een Nederlandse club betrokken en alle vier gewonnen, dat is ongekend en gunstig voor onze UEFA clubranking, die bepaalt hoeveel teams een land in de Europese toernooien mogen vertegenwoordigen. Dat Ajax uit won van Manchester United was prachtig, maar is daarmee het uitduel tegen Excelsior een makkelijk klusje geworden? We weten wel beter, want er worden in de Eredivisie geen cadeautjes gegeven en Excelsior vecht voor lijfsbehoud, zoals dat zo mooi heet. Als Ajax wint gaat het profiteren van de rest van het programma, want er gaan weer punten gemorst worden. Bij PSV-Feyenoord natuurlijk en bij AZ-Heerenveen, de toppers van dit weekend. Het laatste duel, dat zijn de nummers twee en drie van het moment.

In Duitsland ging Schalke 04 vorige week lelijk onderuit bij Borussia M’Gladbach en dit weekend staat Bayern München ze op te wachten. Borussia Dortmund speelt thuis tegen Hannover 96 (7) en Gladbach heeft al twee punten laten slingeren in hun vrijdagse thuisduel tegen HSV. Het duel tussen Schalke en München is zondagmiddag om 16.30 uur live te zien bij Sport1. In Engeland staat de Londense derby tussen Arsenal en Tottenham Hotspur op het programma, respectievelijk de nummers drie en vier, maar wel met een onderlinge afstand van tien punten. Tottenham is de enige club, die nog zou kunnen voorkomen dat de landstitel in Manchester belandt, Arsenal, Chelsea, Newcastle en Liverpool hebben daar totaal geen zicht meer op. Dat had wat ons betreft best wat spannender mogen zijn.

AC Milan-JuventusOok in Italië springen twee teams eruit op de ranglijst, al zijn de verschillen met de achtervolgende meute, aangevoerd door Udinese, wat kleiner dan in Engeland en Spanje.  Vanavond om 20.45 voor de buis bij Sport1 om live te kijken naar AC Milan tegen Juventus. De Turijnse oude dame is nog steeds ongeslagen, staat een puntje achter, maar heeft daarbij wel een wedstrijd minder gespeeld. Wil Milan een slag maken, dan zullen ze Juventus op de knieën moeten dwingen. Zondag staat er ook een leuk prentje op de TV-kast, dat tussen Napoli en Internazionale, de club die dramatisch slecht aan het seizoen begon, daarna sterk terugkwam, maar inmiddels weer naar peilloze diepten staat te kijken. Het zal hard moeten werken om opnieuw de Champions League te halen.

In Spanje gaat Real Madrid op bezoek bij Rayo Vallecano en Barcelona gaat naar de stadgenoot van Real, Atlético Madrid. Vallecano staat achtste, maar de afstand tot bijvoorbeeld de nummer vier is maar twee punten. Atlético staat daar precies tussenin en dat betekent dat de beide koplopers een warm onthaal kunnen verwachten. Nou ja, koplopers, Real heeft een gat geslagen van tien punten en de ploeg lijkt stabiel genoeg om dat vast te kunnen houden.

Dat was het weer voor dit weekend. Bookmaker van de week is Casino.

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

 

February 25, 2012 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.