Sportweekend 9

Waarin lange latten en geweren goed samengaan, het EK Atletiek onder dak plaatsvindt, Heerenveen weer een heel weekend schaatsgek is, Nederlandse tennissers in de Oekraïne strijden om een plaats in de wereldgroep en morgen Parijs-Nice begint, een soort mini Ronde van Frankrijk. Ajax-AZ moet het zonder El Hamdaoui doen, de spits die vorige jaar AZ diende en dit jaar Ajax. Hij is uit de selectie gezet…

In het westen van Siberië, 1900 kilometer van Moskou ligt Khanty-Mansiysk, waar t/m 13 maart het WK Biathlon plaatsvindt. Dat is die mooie combinatie van langlaufen en schieten, waarbij de deelnemers zo hard mogelijk moeten langlaufen om met enige regelmaat op een schietbaantje te moeten aanleggen. Dat aanleggen mag u letterlijk en figuurlijk nemen. Een deelnemer krijgt vijf schoten en elke misser levert een strafrondje op en dat kost tijd natuurlijk.

Parijs ligt in Frankrijk en dat is een stuk dichterbij. Hier wordt momenteel op hoog niveau atletiek bedreven, zij het nog keurig onder dak, want het weer buiten is nog niet erg aantrekkelijk voor deze tak van sport.

Ook onder dak, maar dan in eigen land, wordt weer eens geschaatst. En schaatsen op internationaal niveau, dat betekent een samenscholing in Heerenveen, waar dit keer de finales plaatsvinden van de wedstrijden om de wereldbeker. Dubbele punten zijn er te behalen en de sfeer is als altijd bijzonder feestelijk. De NOS doet uiteraard uitgebreid verslag. Gisteren won Bob de Jong (foto) de vijf kilometer en Irene Wüst de 1500 meter.

In het tennis is het Davis Cup weekend en Nederland heeft een uitwedstrijd tegen de Oekraïne om een plaats in de wereldgroep. Na dag één is de stand 1-1 en kan het dus nog alle kanten op.

Morgen begint Parijs-Nice, de rit naar de zon, en dat is een wielerwedstrijd, die ertoe doet. Steevast wordt de winnaar ervan getipt als een mogelijke kandidaat voor de zege in de grote ronde, de Tour de France. Het komt maar zelden uit overigens, maar na Parijs-Nice weten de meeste renners aardig waar ze staan.

Ajax en AZ strijden beide om een plaats in de Europese bekers voor volgend seizoen. Ajax lonkt nog altijd naar de titel, hoewel vijf punten achterstand op PSV niet prettig is, maar heeft Twente nog in het vizier, die slechts twee punten voorstaan. En Twente moet nog naar Amsterdam. De spits van Ajax is El Hamdaoui, maar het botert niet tussen hem en de trainer en het ego van de spits zit hem ook behoorlijk in de weg. Hij is verbannen naar het tweede team en de geruchten zoemen rond dat hij na dit seizoen meteen kan vertrekken.

In Duitsland kan Borussia Dortmund het kampioenschap eigenlijk niet meer ontgaan. Vorige week won het bij Bayern München met 1-3 en gisteravond ging FC Köln aan de zegekar, zij het nipt met 1-0. Vandaag treden de nummers 3 en 4 tegen elkaar aan in de wedstrijd Hannover 96-Bayern München. Het verschil bedraagt nu acht punten, dus als Bayern nog omhoog wil kijken, dan moet het winnen.

Omhoog keek ook Liverpool, maar de nederlaag afgelopen week tegen West Ham United heeft de ploeg natuurlijk geen goed gedaan. Ze staan nu zesde met 21 punten achterstand op Manchester United, dat dit weekend langskomt. De concurrentie voor Liverpool om de plaatsen voor de Europa League is heftig, wat de bookmakers flink bezighoudt. De wedstrijd is zondag om 14.25 uur live te zien bij Sport1 overigens.

Achtervolgers heeft ook Juventus, dat afgelopen week thuis verloor van Bologna en nu zevende staat. En dit weekend krijgen ze koploper AC Milan op bezoek, dat vijf punten los staat van Inter en dus redelijk ontspannen kan voetballen. Hoe ontspannen kunnen we vanavond (zaterdag) live zien bij Sport1. In Spanje stevent de FC Barcelona recht op de titel af met nu zeven punten voorsprong op Real Madrid, dat vorig weekend twee punten liet liggen bij Deportivo. De strijd om de derde plaats is spannender tussen Valencia en Villarreal. De laatste ploeg gaat op bezoek bij Atlético Madrid, dat achtste staat en in een grote groep zit tussen de plaatsen vijf en elf, die nog kans maken op Europees voetbal. Atlético Madrid-Villarreal begint om 23.00 uur onze tijd en is live te zien op Sport1.

Dan nog kort het ‘branchenieuws’. Eind van deze maand moet de fusie tussen Casino en PartyGaming worden afgerond. PartyGaming heeft sterke cijfers over het jaar 2010 gepresenteerd en zegt nu helemaal klaar te zijn voor de fusie.

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

March 5, 2011 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.