De opmars van Max Verstappen

De opmars van Max VerstappenEen paar jaar geleden kende bijna niemand de jonge Max Verstappen. Hij werd hooguit een keer geïnterviewd vanwege zijn bekende vader Jos Verstappen. Na zijn overstap van de Formule 3 naar de Formule 1, terwijl hij nog maar 17 jaar oud was, veranderde dit snel. Waar veel jongeren op die leeftijd zitten te leren om hun autotheorie en rijbewijs te halen reed Max met meer dan 300 kilometer per uur over de internationale circuits. Inmiddels is hij een paar jaar verder en zit hij bij het gerenommeerde Red Bull Racing team. Door de snelle wagens van dit team kan hij vanaf dit jaar echt meedoen om de prijzen en zo begon de opmars van Max Verstappen.

De resultaten liegen er niet om en voorspellen een grote toekomst voor de nog altijd maar 18-jarige Nederlander. In dit artikel kun je wat meer informatie vinden over zijn opkomst en zijn mogelijke toekomst. De resterende races van dit jaar beloven weer een spannende strijd te worden tussen de coureurs van Red Bull en die van Mercedes. Het kan nog een stuk spannender worden als je besluit om te wedden op Formule 1. Over de mogelijkheden die je op dit gebied kunnen bieden kun je meer lezen in de laatste alinea.

Van karts tot Formule 1

De opmars van Max VerstappenBeide ouders van Max Verstappen waren actief als coureurs en daarom was het ook slechts een kwestie van tijd voor hij de sport op zou pakken. Op zijn zevende begon Max met karten en hij wist al in zijn eerste jaar Belgisch kampioen in zijn klasse te worden. Ook de jaren daarna wist hij in zijn leeftijdsklasse bijna elke wedstrijd waar hij aan begon winnend af te sluiten. Het is dan ook niet een verrassing als hij op zijn zestiende zijn begint in de Formule 3 klasse. Na ook hier vele races te winnen is er maar één bestemming mogelijk: de Formule 1. Als Max net 17 is doet hij, als jongste coureur ooit, zijn eerste trainingsrondes als testcoureur voor Team Toro Rosso. Een half jaar later is hij gepromoveerd van testcoureur tot startcoureur en maakt hij zijn debuut in de Grand Prix van Australië.

Daarna gaat het hard met de in België geboren Nederlander. Na een goed seizoen in de bolide van Toro Rosso krijgt hij begin dit jaar de kans om voor het ‘echte’ Red Bull Racing team te gaan rijden. Een groter budget en vooral een betere auto en motor zorgen er voor dat hij nu echt kan gaan meedoen om de prijzen. De opmerkingen die de teambaas van Red Bull krijgt als hij besluit om Max Verstappen over te hevelen naar het topteam, ten koste van Daniil Kvyat, verstommen als Max zijn eerste race in de nieuwe auto weet te winnen. Met 18 jaar en 227 dagen is hij de jongste winnaar van een Formule-1-grand-prixwedstrijd ooit en is hij tevens de eerste en dus voorlopig enige Nederlander die dit weet te bereiken.

Opmars in het klassement in 2016

Flag formulaIn de Formule 1 klasse hangen veel van je resultaten af van je auto en het team waarin je zit. Zo is het voor veel coureurs niet eens echt mogelijk om hoog te eindigen omdat hun auto simpelweg niet snel genoeg is. Gelukkig zit Max Verstappen nu bij het op papier een-na-snelste team. Alleen de auto’s van Mercedes lijken een stuk beter en Lewis Hamilton en Nico Rosberg zijn daarnaast ook nog eens ervaren topcoureurs. Het is echter in het voordeel van mannen als Verstappen en ook zijn teamgenoot Daniel Ricciardo dat Rosberg en Hamilton elkaar het licht in de ogen niet gunnen. De eerste overwinning van Verstappen kwam dan ook mede omdat de twee Mercedes rijders elkaar de prak in reden.

Met alleen mazzel doe je de prestaties van de jonge Max echter zeker te kort. Hij blijkt over exceptioneel inzicht te beschikken en weet als geen ander hoe je iemand in moet halen. Niet voor niks wist hij de laatste twee grand prix-wedstrijden als tweede te eindigen en zo het podium te halen. Momenteel staat hij op 90 punten waarmee hij op een knappe zesde plaats in het klassement staat. De komende wedstrijden zullen ongetwijfeld weer ontzettend spannend worden en wie weet in nog meer overwinningen en podiumplaatsen resulteren.

Wedden op Formule 1

Een leuke manier om de wedstrijden nog interessanter en spannender te maken is door te wedden op Formule 1. Al deze aanbieders geven de mogelijkheid om live of vooraf te wedden. Dit kan bovendien niet alleen op de wedstrijden zelf, want ook op de kwalificaties en oefenrondes kan worden ingezet. Bekijk vooral zelf eens alle opties die geboden worden. De bookmakers die hierboven genoemd zijn bieden naast vele opties en goede quoteringen ook leuke welkomstbonussen aan en zijn daarom zeker het proberen waard!

 

July 14, 2016 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Leave a Reply