De verrassingen van het EK voetbal 2016

Met de groepsfases achter de rug is het mogelijk om een tussentijdse balans op te maken. Welke teams hebben ons verrast, zowel in positieve als in negatieve zin, en welke spelers doen het erg goed tot nu toe? Zeker als je wilt gaan wedden op voetbal of wilt wedden op het EK in het bijzonder is het goed om op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen en de vorm van de verschillende landen. Er valt namelijk veel voordeel te behalen als jij over veel kennis beschikt. Om je goed op weg te helpen kun je in dit stuk opvallende zaken lezen en hebben we ook enkele trends die tot nu toe steeds terugkomen dit EK voetbal voor je op een rijtje gezet.

Grote landen maken nog geen grote indruk

De verrassingen van het EK voetbal 2016Hoewel nog geen van de landen die op voorhand als favorieten werden aangeduid er uit liggen, is er ook maar sporadisch grote klasse te zien geweest. Italië oogt met name achterin erg solide maar ging tegen Ierland lelijk onderuit. Duitsland weet het net ook niet zo vaak te vinden en leek met name in de 0-0 tegen Polen geen toekomstig wereldkampioen. Spanje was indrukwekkend tegen het zwak spelende Turkije, maar kreeg tegen Kroatië de deksel op de neus. Ook Frankrijk had veel moeite om de poule als nummer één af te sluiten en wist vaak pas in de slotfase te scoren.

Waar de vier topfavorieten Frankrijk, Italië, Duitsland en Spanje zonder veel moeite doorgingen maar weinig indruk wisten te maken is dit anders voor een aantal outsiders. Naast de kwaliteit van de sterspelers als Bale en Ramsey wist Wales ook als team te imponeren met hun vechtlust en passie. Ook Kroatië liet zien erg goed en compleet te zijn als team. Het ijzersterke middenveld met Rakitic en Modric gingen voorop in de strijd, terwijl ook Perisic veel indruk heeft gemaakt. Een ander team dat misschien iets minder werd geacht maar het juist erg goed doet is Polen. Met name Ajax-spits Milik schiet met scherp en in elke linie hebben ze solide spelers. België doet het redelijk maar lijkt ook niet over een absolute topvorm te beschikken. Ze zitten daarentegen wel aan de gemakkelijke kant van het schema, dus een finaleplaats zou zomaar eens kunnen.

Veel verrassende uitslagen

De verrassingen van het EK voetbal 2016Tot nu toe blijkt het lastig om de uitslag van een wedstrijd helemaal goed te gokken. Er lijkt een nivellering qua niveau te zijn ten opzichte van vele voorgaande Europese kampioenschappen. Landen als IJsland, Ierland en Noord-Ierland blijken erg lastig te kloppen, terwijl ook Hongarije, Zwitserland en Slowakije het beter doen dan verwacht. Er zijn natuurlijk ook altijd landen die het juist erg slecht doen. Tot nu toe valt in deze categorie vooral Portugal die op doelsaldo doorgaan. De slecht spelende Russen en Turken zijn reeds naar huis.

Opvallend is dat bijna alle wedstrijden met één of twee goals verschil werden beslist. De grootste overwinning dit toernooi is 3-0 en stond in de volgende wedstrijden als eindstand op het scorebord:

  • Spanje – Turkije
  • België – Ierland
  • Wales – Rusland

Het meeste aantal doelpunten viel in de wedstrijd tussen Hongarije en Portugal waar het 3-3 gelijkspel voor beide teams een doorgang naar de achtste finales betekende. Als je wilt online wedden op voetbal, kies er dan voor om dit mee te nemen in je overweging. Grote uitslagen komen, zeker dit EK, maar weinig voor.

Spelers die opvallen

De eerder genoemde Bale wist al drie keer te scoren, waarvan twee keer uit een vrije trap. Samen met de Spaanse Morata staat hij bovenaan de topscorerslijst. De Belg Lukaku wist twee keer het net te vinden, net als de Franse revelatie Payet en enkel andere spelers zoals Dzsudzsak en Perisic. Verdere opvallende spelers zijn:

  • Iniesta die regeert op het middenveld
  • Rakitic als sterkhouder van Kroatië
  • Ronaldo die zich sterk herpakte in de derde wedstrijd
  • Will Grigg die de bekendste speler van het toernooi is zonder ook maar één minuut te spelen

Wedden op voetbal

Als je wilt wedden op het EK dan is het goed om een paar dingen te onthouden uit dit stuk. Er vallen dus gemiddeld weinig goals, dus hier kun je misschien iets op inzetten. Ook valt het op dat de goals vaak pas laat in de wedstrijden worden gescoord. Daarnaast zijn er weinig teams die er echt bovenuit steken dus kan het lonen om op een outsider in te zetten. Live wedden op voetbal lijkt ook een goede keuze aangezien het per wedstrijd erg kan verschillen hoe een team speelt en je dit pas weet zodra ze al bezig zijn.

June 24, 2016 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Leave a Reply