Wedden op Tour de France

Wedden op Tour de FranceIn juli kun je wielerfans traditioneel drie weken lang voor de televisie vinden om alles rondom de Tour de France te volgen. Niet gek natuurlijk want deze heroïsche tocht kent elk jaar weer bijzondere momenten en intense etappes. Het is natuurlijk mogelijk om hier geld op in te zetten als jij denkt te weten wie er kans maken op de belangrijke truien of dagzeges. Tegenwoordig kun je niet alleen maar vooraf wedden, maar ook live wedden is zeker een mogelijkheid. Hiervoor kun je bijvoorbeeld bij verschillende bookmakers voor terecht. Je kan dan niet alleen maar wedden op de eindwinst of de etappewinst, maar doordat de weddenschappen live worden toegevoegd zijn er ontzettend veel opties en variëren ook de quoteringen. Live wedden kan tegenwoordig bovendien ook eenvoudig via je smartphone of tablet.

Grand Depart

Dit jaar staat op 2 juli het Grand Depart op het programma. Waar vorig jaar Utrecht namens Nederland de eer had om deze te organiseren is het nu gewoon in Frankrijk zelf. De toeristische trekpleister Mont Saint-Michel vormt het decor voor de eerste etappe die in tegenstelling tot in veel andere jaren geen proloog of tijdrit is. Dit geeft natuurlijk de sprinters veel kans om deze dagen zichzelf en hun team in de picture te rijden. Als je live of vooraf wilt wedden op de Tour de France dan is het belangrijk om dit soort informatie te vergaren omdat het je veel voordeel op kan leveren. Zoek dus vooral online eens naar een routeboek en de voorspellingen van experts. In dit stuk bespreken we vast enkele kanshebbers en natuurlijk de Nederlanders die hoge ogen kunnen gooien.

De gele trui

Wedden op Tour de FranceHoewel wielrennen ook vaak een sport is waar geluk en de vorm van de dag een grote invloed heeft, zijn er toch altijd wel favorieten aan te wijzen. Op basis van resultaten in vorige jaren en de vorm die ze etaleren in recentere koersen kun je bijvoorbeeld gerust een gokje wagen dat mannen als Froome, Contador, Quintana of Aru de Tour de France van 2016 winnend af zullen sluiten. Daarnaast is er een heel pak aan outsiders die, als ze boven zichzelf uitstijgen, kans maken op het podium. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mannen als Porte, Van Garderen, Bardet, Pinot, Nibali en Barguill. Als je hier je geld op inzet dan is de kans misschien iets kleiner dat je wint, maar daardoor valt er ook meer winst te behalen.

De groene trui

De sprinters strijden elk jaar voor de groene trui en het bijbehorende puntenklassement bepaald wie deze mag dragen. Het is tegenwoordig door de vele tussensprints en de wat vreemde puntenverdeling niet alleen maar weggelegd voor pure sprinters, maar ook zogeheten punchers kunnen hier kans op maken, zoals Matthews en Degenkolb. Sagan wist de laatste jaren beslag te leggen op de groene trui en maakt ook dit jaar een grote kans door zijn allround kwaliteiten en aanvalsdrang. Pure sprinters als Kittel, Greipel en Cavendish maken ook zeker kans. Bij casino kun je hier nu al een weddenschap voor afsluiten als jij denkt te weten wie er in het groen in Parijs aan zal komen.

De bolletjes trui en de witte trui

Wedden op Tour de FranceVoor de bolletjes trui telt een beetje een vreemde puntenverdeling. Aangezien de bergpunten worden verdubbeld als de aankomst bergop is maken klassementsmannen hier de meeste kans op. Natuurlijk zijn er ook altijd outsiders en pure klimmers die hier hun pijlen op richten. Een man als Rodriguez of Valverde zal hier zeker voor gaan als de mogelijkheid zich voor doet. De witte trui voor beste jongere kan zomaar eens naar een Fransman als Barguill of Alaphilippe gaan, maar ook Louis Meintjes en Adam Yates kunnen hier wellicht potten breken.

De Nederlanders

Maken Nederlanders dan nergens kans op, vraag je je misschien af? Wel degelijk, want vooral dit jaar lijken de Nederlandse wielrenners over goede benen te beschikken. Een eindwinst ligt niet echt in de lijn der verwachtingen, ook omdat mannen als Ten Dam en Poels in dienst van hun kopman moeten rijden. Klassementsmannen als Mollema, Gesink en Kelderman kunnen zeker de top tien halen als alles mee zit. Daarnaast is een dagzege van één van de Nederlanders zeker niet uitgesloten, al helemaal in de tijdrit waar Dumoulin natuurlijk dé expert in is. Het zal hoe dan ook een mooie ronde van Frankrijk worden en als je deze editie nog meer glans wilt geven en spanning wilt ervaren dan kun je hier live of vooraf op wedden. Kies de aanbieder die bij jou past of waar je de leukste welkomstbonus krijgt en haal zo mogelijk leuke winsten!

 

 

 

June 14, 2016 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Leave a Reply