Sportweekend 25 met de nationale kampioenschappen wielrennen

Waarin de Nederlandse wielerploegen op jacht gaan naar een nationale titel, Assen weer voor één weekend het centrum van de motorsport is, er nog steeds gevoetbald wordt, Wimbledon bijna halverwege is en nog heel veel andere nationale titels vergeven worden.

Tradities zijn er ook in de sport. Eén ervan is dat het weekend voordat de Tour de France begint overal de nationale kampioenschappen worden gehouden. Evenals in 2008 wordt het gehouden in en rond Ootmarsum. Toen was het regenachtig (zie bijgaande foto), maar nu zijn de weersvoorspellingen prima. Een heuvelachtig parkoers van 13,5 km. Lengte, dat 18 keer moet worden afgelegd met een stijgende aankomst en dat maakt de kansen voor de sprinters niet erg groot. En trouwens, die hebben we niet zo heel veel in ons land. Klimgeiten genoeg, want die worden de laatste tijd in hele groepen tegelijk door de Nederlandse teams aan de voet van heuvels en bergen afgezet. Vorig jaar won Niki Terpstra, die de Rabobank ploeg in de finale te slim af was.

De TT in Assen trekt jaarlijks weer tienduizenden mensen, waaronder veel motorrijders, die na afloop massaal hun weg kiezen en nog eens vele mensen op viaducten verzamelen voor een bijzonder schouwspel. Assen is motorstad in het laatste weekend van juni en vandaag zijn de wedstrijden met onze landgenoot Jasper Iwema in de 125 cc klasse, waar hij zich op het nippertje voor klasseerde.

Terwijl veel clubs zich alweer aan het voorbereiden zijn op het nieuwe seizoen, worden her en der nog stevige toernooien afgewikkeld. Zo is het EK onder 21 nog gaande met vandaag de finale tussen Spanje en Zwitserland, beginnen de dames aan het WK in Duitsland (helaas zonder Nederland) en was ook onze Europese kampioen onder 17 nog actief tijdens het WK in Mexico. Na twee nederlagen en een gelijkspel mag de ploeg echter naar huis. Het had tegen Mexico alle kans om nog plaatsing af te dwingen, maar verloor in de slotminuten. Jammer, maar ze waren er bij en lieten zien dat Nederland genoeg talent in die leeftijdsklasse bezit.

Tennis in deze dagen, dat is Wimbledon, dat helaas weer eens geteisterd wordt door regen, zodat veel wedstrijden afgebroken of verschoven moeten worden. Het Centre Court is echter overdekt en daar ging de Chinese Na Li onderuit tegen de sterk spelende Duitse Sabine Lisicki (foto), die er na lang blessureleed weer stond. Met haar ijzersterke opslag en winnaarsmentaliteit zie ik haar nog ver komen. Want na Li stond ondanks de nederlaag gewoon goed te spelen. Niet het niveau waarmee ze Roland Garros won, maar toch. Door de regen van gisteren moet Robin Haase vandaag in actie komen in zijn derde ronde partij tegen de als tiende geplaatste Amerikaan Mardy Fisch, waar hij in Parijs nog kansloos van verloor. Overigens heeft Casino leuke extraatjes voor wie Wimbledon wil aangrijpen om eens wat sportweddenschappen uit te zetten.

Is er nog meer sport? Vooral op nationaal niveau valt er nog veel te beleven. Titels worden vergeven in de ritmische gymnastiek, in het zwemmen (sprint) in het schaken en op de trampoline.

Sportweddenschappen zijn leuk voor wie een beetje extra spanning aan de sportbeleving wil geven. Er zijn uitstekende online bookmakers in de markt, waarvan een aantal op deze site vermeld staan, waarbij gekeken is naar uitstraling, berouwbaarheid en dienstverlening. Speel met beleid en overschrijdt nooit het budget dat u beschikbaar maakt hiervoor. Een tip voor beginners: neem kleine inzetten op verschillende sporten, waar u een beetje kijk op hebt. Zet nooit meer in dan verantwoord is en probeer nooit verloren geld terug te winnen. Weg is weg, wacht op de volgende ronde en op nieuwe kansen. Succes en veel plezier bij de sport in dit weekend!

June 25, 2011 by : posted in Bookmaker Nieuws No Comments

Comments are closed.